Dyrevelfærd, trivsel og god smag...

 

Marsk lam græsser hele året på digerne ved Højer. Marsken er et meget specielt område, da der er mange forskellige salte urter og græsarter samt mineraler, der er med til at gøre smagen på kødet helt unik. Samtidig bliver græsset ikke gødet med nogen form for kunstgødning og bliver aldrig pløjet. Dvs., at nogle af græsmarkerne er over 100 år gamle.

 

Vores produktionsejendom har gennem generationer haft opdræt af marsk lam. Det gør, at familien har en meget stor erfaring med udvikling og optimale krydsninger som giver høj kødkvalitet.

 

Vi opdrætter to særligt udvalgte får-racer nemlig Marsk og Texel.

 

Marsk og Texel racen

Marsk racen

 

Marsk racen er et stort får med hvidt hoved og har mere uld på hovedet og på benene, set i forhold til andre racer. Fåret er fremavlet til netop at kunne modstå det barske marsk landskab og er derfor robust af bygning. Denne race er meget beskyttende over for sine lam, og fåret giver en stor mængde mælk til lammets fordel.

 


Texel racen

Texel racen er lidt mindre end marsk racen, men udmærker sig med en fantastisk kød kvalitet. Racen er meget tillidsfulde dyr.

Fåret leverer også en stor mælkemængde, som giver sunde gode lam. Fåret er muskuløst bygget, hvilket gør, at der er meget lidt fedt på dyret selv ved høj slagtevægt.

Den gode slagtekvalitet er testet efter internationale godkendte testmetoder, hvor Texelkød forefindes som 9-10 af 10 mulige på den internationale kvalitets skala.


Krydsning af Marsk- og Texel racen.


Vi har valgt at krydse de to racer for at opnå det optimale får med de bedste egenskaber. Det kommer dig som forbruger til gode, ved at du får utroligt mørt og velsmagende kød.

Vores produktionsejendom ligger 200 meter bag det fremskudte dige i byen Emmerlev med udsigt over vadehavet og Højer sluse.


Alle arealerne er beliggende i verdens naturarv National Park Vadehavet!